Nálunk ez egy elég gyakran elkészített édesség. Szerintem
egészségesebb mint a boltban kapható csoki, arról nem beszélve hogy mennyire
finom. J
Ez a recept megjelent már itt is, de akihez még nem jutott
el, azzal itt is megosztom. J
Hozzávalók egy 20x25 cm-es formához
2 dl víz
500 g cukor
70 g Holland kakaópor
125 g vaj
400 g tejpor (a kávékrémpor nem használható és a tejpor nem
kiváltható mással)
Mogyoró, dió, mazsola ízlés szerint (nem muszáj, csak ha
valami különlegeset szeretnénk)
Elkészítés:
A vizet a cukorral közepes lángon főztem. Forrástól számítva
három percen keresztül. Ezután levettem a tűzről és hozzákevertem a kakaót,
majd ismét visszateszem főni, újabb három percre. Ekkor levettem a tűzről és
hozzáadtam a vajat majd a tejport. Lehet fakanállal is elkeverni, lehet
kézimixert is használni, a lényeg, hogy szép síma egynemű massza legyen az
eredmény.
A formába alufóliát helyeztem, belesimítottam a masszát és
pár órát szilárdulni hagytam a csokit. Ha nem szilárdulna nem kell csüggedni,
egy éjszakára pihentessük hűtőbe (sok függ attól is tényleg elég ideig
forraltuk a cukros vizet, tejpor függő is a dolog, de a hűtés biztos segít majd
rajta) Ezután szeletelhető a csoki.
Jó étvágyat! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése