Ez az a kifli ami
majdnem croissant, de mégsem J Hiszen tudjuk, hogy a croissant időigényes dolog.
Keresgélve erre a receptre találtam a Szeretrehangoltan blogon. Hamar elkészül,
nagyon finom és tényleg légies mint a híres francia reggeli kiflike. J
Hozzávalók:
500 g finomliszt
150 g víz
150 g joghurt
50 g olivaolaj
25 g friss
élesztő
1 kiskanál cukor
2 kiskanál só
Tetejére:
3 evőkanál tej
reszelt sajt
A lisztet, a sót
és a cukrot egy tálba helyeztem, majd mélyedést készítettem a közepébe.
Belemorzsoltam az élesztőt, hozzáadtam a langyos vizet és a joghurtot, kicsit
megkevertem a mélyedésbe és hagytam az élesztőt egy kicsit felfutni. Ekkor
hozzáadtam az olajat is és sima, lágyabb, de nem ragadós tésztát dagasztottam
belőle. Letakartam és hagytam duplájára megkelni.
Az idő elteltével
nyújtódeszkára tettem de nem dagasztottam át erősen, hanem csak lágyan, finoman kicsit átsímogattam. Kerekre
kinyújtottam, és így is hagytam pihenni 10 percet. Ezután pizzavágóval 12
háromszög szeletre vágtam a tésztát (mint a pizzát szokták), a szélesebb
részétől kezdve feltekertem őket kifliformára, majd sütőpapíros tepsire raktam
őket, letekartam és hagytam további 20 percet kelni. Ekkor lekentem tejjel,
megszórtam sajttal és betettem a hideg sütőbe sülni, úgy hogy annak az aljába
egy kislábasban forró vizet tettem, ezzel biztosítva a párát a sütéshez. Míg a
sütő felmelegedett, a kiflik szépen tovább keltek. Addig sütöttem, míg szép
aranybarna nem lett J
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése