Most az egyszerű
és nagyszerű utat választottuk. Olyan sütit próbáltam alkotni, ami hamar
megvan, nem kell sokat bíbelődni vele és természetesen finom is. Ez lett a
végeredmény. J
Hozzávalók a
tésztához:
300 g liszt
200 g margarin,
vagy vaj
100 g porcukor
késhegynyi
sütőpor
1 kis tasak
vaníliás cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
A hozzávalókat
összegyúrtam, majd a hűtőbe tettem pihenni egy órácskára. (állhat többet is) A
hűtőből kivéve kinyújtottam és belehelyeztem a pite formába, villával
megszurkáltam pár helyen, rásimítottam sütőpapírt, majd szárazbabot helyeztem a
papírra és így sütöttem 20 perc körül, míg a széle szép halványbarna lesz.
Ekkor levettem a sütőpapírt a babbal és további 10-15 percet sütöttem e nélkül is,
míg az alja is szépen megsült. Ekkor kiveszem és hagyom a formába teljesen
kihűlni. Addig előkészítem a tölteléket.
Hozzávalók a
töltelékhez:
3-4 banán
0,5 dl rum
1 bögre tejszín
(a bögre 250 ml volt)
3 tojássárgája
2 evőkanál cukor
200 g keserűcsoki (55%-os)
100 g tejcsoki
1 kiskanál vaj
A banánokat
meghámoztam, felkarikáztam (na jó, nem én hanem Jázmin J ) beletettem egy tálkába és meglocsoltam
a rummal. Majd a rumos banán karikákat a már teljesen kihűlt linzer torta aljába
helyeztem (ezt is Jázmin csinálta J )
A csokoládékat
felkockázom és beleteszem egy kislábasba. Egy keverőtálba a tojássárgákat a
cukorral fehéredésig keverem (jelzem ez sem az én reszortom volt, sem a csoki,
sem a tojás)
A tejszínt egy
kislábasba forralásig melegítem, majd a tűzről levéve lassan, apránként
hozzáadtam a tojássárgákat. Egyneművé kevertem, majd visszatettem lassú tűzre
és addig főzögettem míg szósz állagúra besűrűsödött. Ezt a forró keveréket azon
nyomban ráöntöttem a csoki kockákra és hagytam hogy a csoki megolvadjon benne.
Egyneműre kevertem, hozzáadtam a kiskanálnyi vajat és ráöntöttem a banános
linzertortára egy spatulával szép simára egyengetve a tetejét, majd betettem a
hűtőbe egy órára, hogy dermedjen a csokis krém.
A tetejére a
következőképpen készült a glazúr:
Nem szükséges, de
szerettem volna ha szép sima és fényes a felülete a tortának.
50 g keserű csoki
2 evőkanál
tejszín
1 evőkanál méz
1 evőkanál víz.
A csokit és a
tejszínt mikróba teszem 30 másodpercre, majd hozzákeverem a vizet és mézet.
Simára kavarom és ezzel öntöm le a tortám tetejét, majd így további 1 órát
pihentetem a hűtőbe.
Ugye nem is olyan
bonyolult? J
És ami elkészül
nagyban, annak van mütyür változata is. Nálunk biztos! J
Gratulálunk! Ügyesek vagytok!
VálaszTörlésKöszönjük! :)
VálaszTörlés