Ezt a receptet a
Szeretetrehangoltan blogban találtam, így gondoltam kipróbálom. És lám, teljes
siker J
Hozzávalók
1,5 l házi tej
400 g joghurt
A tejet és a
joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem
kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb
24 óra kell neki) Másnap újból felmelegítettem, most is csak langyosra. Egy
szűrőbe belehelyeztem egy ritka szövésű konyharuhát, majd a langyos keveréket
átszűrtem rajta és hagytam újabb 24 órán keresztül lecsöpögni.
Egy folpack
fóliát kifeszítettem, megszórtam fűszerekkel és sóval (egyikre chillipelyhet és
borst szórtam, a másikra zöldfűszereket és borst) majd a túrót
kettéválasztottam, ráhelyeztem a folpackra, ennek segítségével hengert
formáztam belőlük, ezalatt a tetejére szépen ráragadtak a fűszerek. Végül a
fóliába betekertem és másnapig a hűtőbe pihentek.
A fűszereket
mindenki saját kedvére variálhatja. A végeredmény egy finom, lágy krémtúró.
Jó étvágyat! J
Én mindig este tevékenykedtem,
így első este összekevertem és melegítettem, második este melegítettem és
szűrtem, utána következő este folpackba helyeztem és következő reggel már
fogyasztható volt.
Nagyon jól néz ki ! Ki kell próbálnom.
VálaszTörlésÉn is ugyanezt mondtam amikor megláttam :) Nem bántam meg!
TörlésNagyon örülök! Köszönöm szépen.
VálaszTörlésCsodásak vagytok! Jázmin tündér <3
Mi köszönjük, hogy kipróbálhattuk! :) <3
Törlés