Ezt a sütit régen gyakrabban készítettem, de valahogy
feledésbe merült. Mígnem keresgéltem egy olyan receptet, amit Jázmin teljesen
önállóan el tud készíteni az egyszerűsége miatt. Ezzel (is) vártuk idén a
locsolkodókat J
Hozzávalók:
300 g liszt
200 g darált dió
150 g vaj
150 g porcukor
2 tojás
Tetszőleges lekvár
A felsorolt hozzávalókból, kivétel ez alól a lekvár,
összeállítjuk a tésztát és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Másnap elővesszük, kis gombócokat formálunk belőlük és
sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük őket, kellő távolságra egymástól. Egy
belisztezett fakanál nyelével mindegyik gombóc közepébe egy mélyedést
készítünk, majd kiskanállal a mélyedésekbe helyezünk tetszőleges lekvárt. Mi piros színű lekvárokat használunk, így
szebb lesz a végeredmény. A sütiket előmelegített sütőben világos barnára
sütjük, majd ha kihűltek porcukorral meghintjük őket.
Nagyon egyszerű elkészíteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése