Nemrég kenyeret
sütöttünk, méghozzá finom ropogós gyökérkenyeret. Nade mi kerüljön rá?
Nálunk nagy
kedvenc a majonézes padlizsánkrém, amit már Jázmin is meg tud csinálni. Éppen
ezért a receptünk megjelent a Kifőztük magazinban is itt
Hozzávalók:
2-3 padlizsán
1 vöröshagyma
2 nyers
tojássárgája
1 kiskanál mustár
kb. 2 dl olaj
Só
Őrölt bors
Elkészítés:
Héjával együtt
megsütjük a padlizsánt. Addig kell sütni, amíg össze nem esik és meg nem puhul.
Amikor kihűlt meghámozzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, apró
kockára vágott hagymát és botmixerrel az egészet pépesítjük
Elkészítjük a
majonézt: a nyers tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt és állandó keverés
mellett, lassan belecsöpögtetjük az olajat. Amikor kész a majonéz,
összekeverjük a padlizsánnal. Sóval, borssal és ha szükséges, még egy kevés
mustárral ízesítjük. Behűtve tálaljuk.
Ugyanez a helyzet
a brokkolikrémmel és a karfiolkrémmel is. A majonézt a fentiek alapján
elkészítjük. Most nem padlizsán, hanem főtt és áttört, de akár botmixerrel
pépesített brokkoli (az alsó képen látható) vagy karfiol helyettesíti ezt. A karfiolkrémhez szoktunk
egy kis fokhagymát is hozzáadni, de igazság szerint az ízesítésnek csak a
fantázia szab határt J
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése