Hozzávalók (8 adaghoz):
0,5 kg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
0,5 dl olaj
2 evőkanál tejföl
1 tojás
2 evőkanál burgonyapehely
2,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
0,5 dl olaj
2 evőkanál tejföl
1 tojás
2 evőkanál burgonyapehely
Tetejére
1 nagy gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
reszelt sajt tetszés szerinti mennyiségben
2 csipet só
1 nagy gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
reszelt sajt tetszés szerinti mennyiségben
2 csipet só
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoltam az élesztőt a cukorral és hagytam felfutni. Miután ez megtörtént beleöntöttem a kenyérsütő üstjébe, hozzáadtam a többi hozzávalót és hagytam, hogy a gép egy sima tésztát dagasszon. Amikor készen lett, kivettem, beletettem egy kelesztőtálba és hagytam duplájára kelni.
A tésztát átgyúrtam és 8 egyenlő részre osztottam. Kis gombócokat formáztam belőlük, majd mindegyiket hosszúkásra nyújtottam, és lazán feltekertem. Így 8 egyforma, hosszúkás rudat kaptam. Éles pengével (vagy késsel) hosszában megvágtam, úgy, hogy a két végén kihagytam 1,5-1,5 centimétert. Így hagytam még 15 percet állni.
Addig megpucoltam a fokhagymát, lereszeltem és elkevertem a tejföllel és a kevés sóval. A tejfölt rákanalazom a baguette vágásaiba és egyenletesen elkenem, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokon aranybarnára sütöm. (kb. 30 perc)
Kérek szépen, nagyon guszta! :D
VálaszTörlés