Egy ideje
érdekelnek az ehető virágok. Így bukkantam rá arra a tényre, hogy az orgona
ehető. Olvastam már orgonazseléről,
orgonalekvárról is, engem mégis leginkább a szörp csigázott fel leginkább. El
is készítettem a saját verziómat.
Ha elkészítenéd,
szükséged lesz a következőkre:
500 ml
orgonavirág
500 ml víz
400 g cukor
1 teáskanál
citromsav
A virágokat
leszedtem a száráról, ügyeltem arra, hogy csak az apró virágok kerüljenek a
főzetbe. Igazság szerint
ez pepecs bár nagyon kellemes része a dolognak, mert az ember közben
elvarázsolódik az illattól.
A vizet és a
cukrot feltettem főni. 5 perc után hozzáadtam az orgonavirágokat is és további
5 percet főztem tovább. Ezután hozzáadtam a citromsavat és tovább főztem még
egy kicsit. Amikor hozzáadtam a citromsavat, nagyon szép színe lett J
Leszűrtem a
virágokat, beletettem üvegbe a szirupot, lezártam és száraz dunsztban hagytam
kihűlni.
Az íze eleinte
édes-savanykás, majd picit késöbb jön az enyhe kesernyés íz. Nekünk nagyon ízlik!
Próbáljátok ki ti
is! J
UI. A képeken a
csigusz is nagyon kíváncsi volt a végeredményre J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése