Ezt a sütit
nagyon szeretem! Az íze hűs, citromos. Jelenlegi lakóhelyemen gyakran készítik
el és ha fellelhető valahol egy sütistálon, én biztos ezt választom J Én annyit változtattam rajta, hogy
középső rétegnek sokan tesznek lekvárt, én megmaradtam a citromkrémnél.
A hozzávalók egy
minitepsihez, kis adaghoz vannak számítva. (15x20 cm)
Hozzávalók a lapokhoz:
Hozzávalók a lapokhoz:
20 dkg liszt
5 dkg zsír
2 tojás
2 evőkanál cukor
½ csomag sütőpor
Csipet só
1 kiskanál tejföl
ha szükséges (abban az esetben ha feljebb leírt hozzávalókból nem állna össze a
tészta, lisztfüggő a dolog és az is számít mekkorák a felhasznált tojások)
A lapok
hozzávalóiból tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk és egyenként kisütjük a
lapokat. Egyszerűbb egy tepsi alján megsütni őket. Tegyünk rá sütöpapírt is,
vagy kenjük meg egy kis vajjal.
Hozzávalók a krémhez:
0,5 l tej
4 kanál liszt
2 vaníliás cukor
10 dkg vaj vagy
Rama margarin
15 dkg cukor
1 citrom
A tejet a
liszttel állandó keverés mellet sűrű krémmé főzőm. Félreteszem hűlni.
A vajat a
cukorral, a vaníliás cukorral kézimixerrel habosra kikeverem, majd hozzáteszem
a citrom reszelt héját, legvégül pedig a citrom kifacsart levét. A vajas
keveréket hozzáadom a kihűlt tejes krémhez és szép egyneműre keverem. Ebben az
esetben is lehet használni a kézimixert
A krémet három
felé osztom, majd mindegyik lapot megkenem vele, a legutolsó lap tetejére
porcukor kerül. Egy éjszakát hűvös helyen állni hagyjuk, hogy a lapok
kellőképpen megpuhuljanak. Csak másnap vágható szépen.
Jó étvágyat! J
Nagyon finom lehet.
VálaszTörlésNézz be az én blogomba is.http://bloggeranyo.blogspot.hu/
VálaszTörlésKöszönöm Olgi néni! Nemcsak hogy benézek, de ha megengeded, akkor itt a blogomon kiteszem kiskedvencnek a Tied is :)
Törlés