Örülök, hogy ránk találtál!

Barátaim, ismerőseim biztattak, kezdjem a konyhai tapasztalataimat egy blogba gyűjteni és megosztani Veletek. Lesz itt minden, levesek, főételek, még mosószer is, de legfőképpen péksütik, kenyerek, sütemények. Lesznek átvett receptek és sajátok is.Lesznek sikerek és konyhai katasztrófák, de ha nem veszed rossz néven, mi azt is megosztjuk Veled :)
És mivel mi szinte mindig ketten ügyködünk a konyhában a lányommal Jázminnal, lesznek gyerekek által is elkészíthető receptek. Remélem gyakran ellátogatsz hozzánk és találsz majd kedvedre való recepteket :)

2014. május 15., csütörtök

Házi krémtúró


Ezt a receptet a Szeretetrehangoltan blogban találtam, így gondoltam kipróbálom. És lám, teljes siker J
Hozzávalók
1,5 l házi tej
400 g joghurt
A tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell neki) Másnap újból felmelegítettem, most is csak langyosra. Egy szűrőbe belehelyeztem egy ritka szövésű konyharuhát, majd a langyos keveréket átszűrtem rajta és hagytam újabb 24 órán keresztül lecsöpögni.
Egy folpack fóliát kifeszítettem, megszórtam fűszerekkel és sóval (egyikre chillipelyhet és borst szórtam, a másikra zöldfűszereket és borst) majd a túrót kettéválasztottam, ráhelyeztem a folpackra, ennek segítségével hengert formáztam belőlük, ezalatt a tetejére szépen ráragadtak a fűszerek. Végül a fóliába betekertem és másnapig a hűtőbe pihentek.
A fűszereket mindenki saját kedvére variálhatja. A végeredmény egy finom, lágy krémtúró.

Jó étvágyat! J

Én mindig este tevékenykedtem, így első este összekevertem és melegítettem, második este melegítettem és szűrtem, utána következő este folpackba helyeztem és következő reggel már fogyasztható volt.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ! Ki kell próbálnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ugyanezt mondtam amikor megláttam :) Nem bántam meg!

      Törlés
  2. Nagyon örülök! Köszönöm szépen.
    Csodásak vagytok! Jázmin tündér <3

    VálaszTörlés