Örülök, hogy ránk találtál!

Barátaim, ismerőseim biztattak, kezdjem a konyhai tapasztalataimat egy blogba gyűjteni és megosztani Veletek. Lesz itt minden, levesek, főételek, még mosószer is, de legfőképpen péksütik, kenyerek, sütemények. Lesznek átvett receptek és sajátok is.Lesznek sikerek és konyhai katasztrófák, de ha nem veszed rossz néven, mi azt is megosztjuk Veled :)
És mivel mi szinte mindig ketten ügyködünk a konyhában a lányommal Jázminnal, lesznek gyerekek által is elkészíthető receptek. Remélem gyakran ellátogatsz hozzánk és találsz majd kedvedre való recepteket :)

2014. március 26., szerda

Majonézes padlizsánkrém és egyéb kencék :)

Nemrég kenyeret sütöttünk, méghozzá finom ropogós gyökérkenyeret. Nade mi kerüljön rá?
Nálunk nagy kedvenc a majonézes padlizsánkrém, amit már Jázmin is meg tud csinálni. Éppen ezért a receptünk megjelent a Kifőztük magazinban is itt 

Hozzávalók:
2-3 padlizsán
1 vöröshagyma
2 nyers tojássárgája
1 kiskanál mustár
kb. 2 dl olaj
Őrölt bors

Elkészítés:
Héjával együtt megsütjük a padlizsánt. Addig kell sütni, amíg össze nem esik és meg nem puhul. Amikor kihűlt meghámozzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockára vágott hagymát és botmixerrel az egészet pépesítjük
Elkészítjük a majonézt: a nyers tojássárgájához hozzáadjuk a mustárt és állandó keverés mellett, lassan belecsöpögtetjük az olajat. Amikor kész a majonéz, összekeverjük a padlizsánnal. Sóval, borssal és ha szükséges, még egy kevés mustárral ízesítjük. Behűtve tálaljuk.



Ugyanez a helyzet a brokkolikrémmel és a karfiolkrémmel is. A majonézt a fentiek alapján elkészítjük. Most nem padlizsán, hanem főtt és áttört, de akár botmixerrel pépesített brokkoli (az alsó képen látható) vagy karfiol helyettesíti ezt. A karfiolkrémhez szoktunk egy kis fokhagymát is hozzáadni, de igazság szerint az ízesítésnek csak a fantázia szab határt J



Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése