Örülök, hogy ránk találtál!

Barátaim, ismerőseim biztattak, kezdjem a konyhai tapasztalataimat egy blogba gyűjteni és megosztani Veletek. Lesz itt minden, levesek, főételek, még mosószer is, de legfőképpen péksütik, kenyerek, sütemények. Lesznek átvett receptek és sajátok is.Lesznek sikerek és konyhai katasztrófák, de ha nem veszed rossz néven, mi azt is megosztjuk Veled :)
És mivel mi szinte mindig ketten ügyködünk a konyhában a lányommal Jázminnal, lesznek gyerekek által is elkészíthető receptek. Remélem gyakran ellátogatsz hozzánk és találsz majd kedvedre való recepteket :)

2014. április 10., csütörtök

Citromszelet



Ezt a sütit nagyon szeretem! Az íze hűs, citromos. Jelenlegi lakóhelyemen gyakran készítik el és ha fellelhető valahol egy sütistálon, én biztos ezt választom J Én annyit változtattam rajta, hogy középső rétegnek sokan tesznek lekvárt, én megmaradtam a citromkrémnél.
A hozzávalók egy minitepsihez, kis adaghoz vannak számítva. (15x20 cm)

Hozzávalók a lapokhoz:
20 dkg liszt
5 dkg zsír
2 tojás
2 evőkanál cukor
½  csomag sütőpor
Csipet só
1 kiskanál tejföl ha szükséges (abban az esetben ha feljebb leírt hozzávalókból nem állna össze a tészta, lisztfüggő a dolog és az is számít mekkorák a felhasznált tojások)
A lapok hozzávalóiból tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk és egyenként kisütjük a lapokat. Egyszerűbb egy tepsi alján megsütni őket. Tegyünk rá sütöpapírt is, vagy kenjük meg egy kis vajjal.

Hozzávalók a krémhez:
0,5 l tej
4 kanál liszt
2 vaníliás cukor
10 dkg vaj vagy Rama margarin
15 dkg cukor
1 citrom
A tejet a liszttel állandó keverés mellet sűrű krémmé főzőm. Félreteszem hűlni.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral kézimixerrel habosra kikeverem, majd hozzáteszem a citrom reszelt héját, legvégül pedig a citrom kifacsart levét. A vajas keveréket hozzáadom a kihűlt tejes krémhez és szép egyneműre keverem. Ebben az esetben is lehet használni a kézimixert
A krémet három felé osztom, majd mindegyik lapot megkenem vele, a legutolsó lap tetejére porcukor kerül. Egy éjszakát hűvös helyen állni hagyjuk, hogy a lapok kellőképpen megpuhuljanak. Csak másnap vágható szépen.

Jó étvágyat! J

3 megjegyzés:

  1. Nézz be az én blogomba is.http://bloggeranyo.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Olgi néni! Nemcsak hogy benézek, de ha megengeded, akkor itt a blogomon kiteszem kiskedvencnek a Tied is :)

      Törlés