Örülök, hogy ránk találtál!

Barátaim, ismerőseim biztattak, kezdjem a konyhai tapasztalataimat egy blogba gyűjteni és megosztani Veletek. Lesz itt minden, levesek, főételek, még mosószer is, de legfőképpen péksütik, kenyerek, sütemények. Lesznek átvett receptek és sajátok is.Lesznek sikerek és konyhai katasztrófák, de ha nem veszed rossz néven, mi azt is megosztjuk Veled :)
És mivel mi szinte mindig ketten ügyködünk a konyhában a lányommal Jázminnal, lesznek gyerekek által is elkészíthető receptek. Remélem gyakran ellátogatsz hozzánk és találsz majd kedvedre való recepteket :)

2014. július 3., csütörtök

Díjat kaptunk :)



Már egy ideje éreztem, hogy vissza kellene térni a blogoláshoz, csak éppen hiányzott belőlem a lendület és mi tagadás a motiváció. De tegnap reggel, Szenti Gabitól, a Sünis kanál blog tulajdonosától díjat kaptunk :) Ezen úton is nagyon szépen köszönjük Gabi! <3
A díjról tudni kell, hogy ez egy vándordíj, tehát nekünk is tovább kell adni. A szabály szerint 11 blogernek kell tovább küldeni 4 kérdés kíséretében. A 11 bloger véleményem szerint sok, így én ennél kevesebb blogernek fogom továbbítani a díjat, emiatt remélem nem kapok ki
.
Mi a következő kérdéseket kaptuk, amiket természetesen fele-fele arányban fogunk megválaszolni, kettőt én, kettőt pedig Jázmin, akiről ugye mondanom sem kell, hogy amikor tegnap munkából hazaérve megmutattam a díjat, kb. egész nap vigyorogva masírozott a házban és tervezgette a hétvégi sütihalmokat, és naná hogy azt mondta: Anya, a díjat meg kell ünnepelni, tehát sütünk Misa kekszet :)

1. A gyorsan elkészülő ételek híve vagy, vagy inkább szívesen "elmolyolsz" a konyhában?
Itt az én válaszom következik. Hétközben a gyorsan elkészíthető ételeket részesítem előnyben, mert akkor kell főznöm amikor munkából hazaérek, olyankor meg már a család az éhhalál szélén áll :) Hétvégén viszont ráérősen, az időigényes receptek kerűlnek elő. Bevallom őszintén, a hétvégei konyha akciókat jobban szeretem :) Picilány pedig kitartóan segít nekem hétközben is és hétvégén is :)

2. Melyik az az étel, amit 2 héten át is képes lennél megenni?
Jázmin válasza spontán volt és őszinte: Misa keksz :D Ennek a becsületes neve a csokis pöffeteg, de nálunk egy apró malőrnek köszönhetően átkeresztelődött Misa kekszé. :)

3. Melyik kedvenc ételedről lennél képes lemondani örökre?
Hosszas gondolkodás után Jázmin azt válaszolta: tejbegríz. Tényleg nagyon szereti, ha éppen betegeskedik, akkor a húsleves a tejbegrízzel a gyógyító menüsor. Viszont a többi kedvencről azt mondta, azok nélkül egyszerűen nem tud meglenni :)

4. Melyik az az étel, amit nagyon szerettél volna megörökölni pl. a nagymamádtól, de valamiért nem volt lehetőség leírni a receptet?
Esetemben sajnos nincs ilyen. Nagyikám és anyum is az egyszerű konyha híve volt, én nagyon kevés ételt készítek el úgy ahogyan ők készítették. Jázmin pedig azt válaszolta, hogy ő pont azért sürgölődik annyit mellettem, hogy mindent eltanúlhasson amire majd szüksége lehet a főzéshez-sütéshez.

Mi nekik adjuk át a díjat:

KatAnyaKonyhája
Szeretetrehangoltan
Katica konyhája
Mary konyhája

És erre vagyunk kíváncsiak:

1. Mennyire fontos számodra, hogy családodat otthon készült finomságokkal kényeztesd?
2. Hány éves korban kezdett érdekelni a konyhaművészet?
3. Miért kezdtél blogot írni?
4. Ha ötösöd lenne a lottón mire költenéd?



5 megjegyzés:

  1. Csajok, annyira örülök hogy ilyen nagy lendületet adhattam Nektek! Most én is vigyorgom ám rendesen! :) Jó volt olvasni a kérdéseimre adott válaszaitokat, nagyon tetszett! Jázmin kedves, Téged külön dicséret illet, hiszen nagyon sokat segítesz Anyának. Ő büszke lehet Rád, Te pedig magadra! ;) Hajrá-hajrá, várom a további receptjeiteket! Éééés, kérhetek egy kis Misa kekszet kóstolónak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gabi! Örülünk, hogy velünk örülsz :) Jázminom ma behajtotta rajtam a kekszet, természetesen küldünk neked is belőle. Holnap erről készül majd bejegyzés.

      Törlés
    2. A keksz megérkezett, nagyon finom, épp azt majszolom reggelire. Kösziiii! :D

      Törlés
  2. Kedves Jázmin és Timi <3
    Íme a válaszaim:
    http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2014/07/dij-otszor.html

    VálaszTörlés
  3. Megszületett: http://marykonyha.blogspot.hu/2014/07/dijat-kaptam.html#.U8ugJPl_uSo

    VálaszTörlés